Lidmaatschap

De Trim- en Toerclub Oss uit Oss bestaat sinds 8 maart 1978. In onze club gaan prestatie en gezelligheid hand in hand.

Lid worden? 

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom bij onze club. Misschien dat je nu ook al regelmatig fietst en je net die extra stimulans zoekt om vaker te gaan fietsen. Of graag gezellig in een groep wil gaan fietsen. Op zondagochtend vind je altijd wel leden die willen fietsen. In de periode van begin maart tot  eind oktober hebben we elke zondagochtend een tocht op het programma staan. Onze toerleiders zorgen ervoor dat je op de mooiste plekken in de regio komt.

Meefietsen? 

Natuurlijk kan je een aantal keren meefietsen voordat je besluit lid te worden. Je kan je vrijblijvend een paar keer meefietsen om te ervaren of het wat voor je is, Wil je dat meld jezelf wel eerst aan via info@ttcoss.nl.

Wil je lid worden? Vul dan het aanmeldformulier in en je lidmaatschap zal z.s.m. in behandeling worden genomen.

Vier groepen

Binnen de club hebben we momenteel 4 fietsgroepen met elk met een eigen snelheid en afstand. Hierdoor is er voor iedereen wel een groep die hem/haar aanstaat. Het fietsen in een groep is altijd even wennen. De toerleider zal de juiste aanwijzingen geven en ook je mede fietsers hebben vaak genoeg ervaring om advies te geven.

Onderstaand een indicatie van de snelheid en afstand per groep.

Groep Gemiddelde Snelheid Afstand
A groep 30 – 32 100 – 130
B groep 28- 30 90 – 120
C groep

D groep

27-28

25

80 – 85

65-75

De snelheden en afstanden zijn bij benadering. Over het algemeen liggen zowel de afstand als de snelheid in het begin van het seizoen op het laagste niveau. We hanteren altijd de stelregel ‘samen uit, samen thuis’. Ieder lid kan vrij kiezen in welke groep hij mee fietst.

Seizoen en programma 

Ons wegseizoen start op de 1e zondag van Maart en loopt door tot eind Oktober. Het programma wordt voor elke groep in Februari bepaald door de toerleiders en het bestuur. Dit programma verschijnt op onze website (clubagenda). Degene met de meeste kilometers op zijn/haar naam wordt uiteindelijk de kilometervreter, dat wordt bijgehouden per groep.  We vertrekken  op zondag altijd vanaf Fletcher Hotel-Restaurant aan de Nelson Mandela Boulevard te Oss. Elke groep heeft een eigen starttijd. We streven er naar tussen 12.00 en 13.00 uur weer terug te zijn en pauzeren onderweg bijna altijd even een kop koffie o.i.d. Daarnaast is er de mogelijkheid gezamenlijk te trainen op dinsdag en donderdagavond in de periode van de zomertijd. Training start om 18.30u vanaf theater de Lievekamp aan de Raadhuislaan te Oss. Voor mensen die er tijd voor hebben is er op woensdagmorgen een midweekse rit op het niveau van de C-groep die vertrekt vanaf Fletcher Hotel-Restaurant aan de Nelson Mandela Boulevard te Oss om 09.30u. De eerste anderhalve maand is dat om 10.00  uur.

Clubkleding 

Van de leden wordt verwacht dat ze een clubkleding pakket aanschaffen: kosten € 110,00. Dit pakket bestaat uit : jack lange mouwen, shirt korte mouwen, fietsbroek, beenstukken , armstukken en windstopper. Dit kan voor het lage bedrag omdat het deels betaald wordt uit opbrengsten uit de door ons georganiseerde toertochten en deels door onze huidige sponsoren. Indien je lid wordt gaan we er dus ook van uit dat je meehelpt bij het uitvoeren en/of organiseren van de NTFU-toertochten. Dit varieert van het uitzetten van de tocht tot parkeerwachter of stempelaar. Bij deelname aan club tochten wordt je geacht de clubkleding aan te hebben. Ook is het verplicht een helm te dragen. Clubkleding is voor een nieuw lid niet altijd direct beschikbaar. Clubkleding wordt indien nodig één maal per jaar (bij)besteld.

Toertochten en evenementen 

Naast de wekelijkse toertochten organiseren we twee maal per jaar een NTFU-toertocht . Bij voldoende belangstelling proberen we een fietsweekend te organiseren voor onze leden. Verder een nieuwjaarsborrel met bowling. Om dit alles mogelijk te maken hebben we een bestuur, commissies en actieve leden. Het een en ander wordt besproken tijdens onze ledenvergaderingen (in september en in februari).

Contributie en NTFU

Het contributiejaar loopt van gelijk aan het kalenderjaar De contributie is vastgesteld op € 70,00. In dit bedrag is het NTFU lidmaatschap inbegrepen. Dit houdt o.a. in dat je fiets en persoonlijke eigendommen deels verzekerd zijn tegen schade bij een ongeval tijdens het fietsen. Ook krijg je vier maal per jaar het Fietssport magazine thuisgestuurd en krijg je korting bij deelname aan tochten georganiseerd door een club aangesloten bij de NTFU. Aanvullend vragen we nieuwe leden om voor 2 jaar lid te worden (€ 140,00), dit omdat de club extra kosten voor nieuwe kleding moet maken.

© 2023. All rights reserved. Privacybeleid

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.