Bestuursnieuws Voorjaar 2018

Beste leden,

Zoals afgesproken op de JALV in februari 2017 zullen wij jullie ongeveer elk kwartaal informeren over onze bestuursactiviteiten. Deze informatie is ook te lezen op onze website.

De lijst met onderwerpen bestaat dit 2e kwartaal van 2018 uit: terugblik Voorjaarstocht van 15 april met een sfeervol jubileumfeest. Begin deze maand vond ons prachtige fietsweekend plaats in België. Verder hadden we bestuursvergadering op 22 maart en 22 mei. Tot slot de voorbereiding van zondag 1 juli met de Tour de Brabant waar onze club mede-organisator is.

15 april: Voorjaarstocht & jubileumfeest
Zondag 15 april was de dag van onze Voorjaarstocht én van ons 40 jarig jubileumfeest. Het was een mooie dag! Ruim 200 deelnemers in prima lenteweer. En circa 50 feestvierders in een gezellige sfeer in Vivaldi!
De opbrengst van onze Voorjaarstocht gaat naar Stichting Aktiefix uit Lithoijen. De symbolische overhandiging is zondagochtend 7 oktober. Dank aan alle enthousiaste deelnemers, aan de toertochtcommissie en aan de feestcommissie!

Tochten en activiteiten TTC Oss in 2018

  • Tour de Brabant zondag 1 juli
  • Gerard Schamp sluitingstocht 16 september
  • Herfst ATB-tocht 30 september 1

Fantastisch fietsweekend in België
Van 1 t/m 3 juni hebben 17 leden genoten van het fietsweekend. Prima fietsweer voor de prachtige omgeving van Haspengouw en de klimspecial naar het dak van België! De gecombineerde A/B ploeg ging zaterdag vanuit Millen op pad naar Signal de Botrange, met 694 meter het hoogste punt van België. Door ondergelopen wegen na de hevige regenval en enkele wegwerkzaamheden was het onder Eijsden even zoeken en omrijden. Na het bereiken van de top volgden enkele schitterende routes door de Hoge Venen. In Hockai namen zij de tijd voor een heerlijke lunch. Daarna was het vooral dalen, wel met wind op kop. Een lange, zuigende klim plus een venijnige stijging brachten ons weer terug na circa 160 km. Op zondag stond een route rondom Tongeren op het programma. Minder klims, maar niet vlak. Het was aangenaam fietsen in de voorjaarszon door het licht glooiende landschap met de vele fruitgaarden. Halverwege een welkome terrasstop met voor sommigen een enorme warme appeltaart. Ook in deze streek was het opletten op eerder overstroomde wegen met de glibberige modder en soms een doorwaadbare plas. Met 90 km op de teller kwamen zij voldaan weer terug bij onze overnachtingsplek.

De C groep trok er zaterdag op uit voor een tocht door de Haspengouw. Een mooie ronde van zo’n 80 km leverde een prachtige dag op. Heerlijke stops op terrassen. Maar ook één in de modderige brij op een overgelopen weg… De fietsen schoonspuiten bij een boerderij zorgde voor een soepeler vervolg van de tocht. De zondag kozen zij voor een vlakkere route langs de kanalen. Met ruim 55 km fietsen westelijk van Maastricht sloten zij een prachtig weekend af. Het diner op de zaterdagavond door de gastvrouw was heerlijk. Evenals de afsluiting op de binnenplaats onder een heldere hemel in de avondschemering met vleermuizen.

Bestuursvergaderingen 22 maart en 22 mei 2018
aast de bespreking van de actuele punten (zie elders in dit kwartaalbericht) hebben het volgende behandeld:

  • # Kleding: De bijbestelling is geplaatst en levering wordt verwacht 2e helft augustus.
  • # Ontwikkelingen Maashorst (zie eerdere kwartaalberichten).
  • # Sponsoring: De nieuwe sponsorbrochure is af. Alle leden ontvangen begin juli een mail hierover.
  • # AVG: In verband met de nieuwe privacywetgeving hebben wij als fietsclub een verwerkingsovereenkomst gesloten met de NTFU. We zijn bezig met de uitwerking wat dat voor ons als vereniging betekent, zoals ook richting de leden.

Sociale media
TTC Oss laat zich op Facebook, Twitter en Instagram. Volg jij ons al?

Tour de Brabant 1 juli 2018
Op zondag 1 juli staat de Tour de Brabant op het programma. Voor deze 4e editie zijn wij als TTC Oss mede-organisator. Dat betekent dat naast Moergestel (bij sportcentrum Il Cuore) Oss met Hotel de Naaldhof ook startpunt is. Voor twee afstanden, 75 en 150 km. De informatie over de Tour de Brabant lees je hier. Op vier locaties in de gemeente Oss is onze fraaie poster te bewonderen op de evenementenborden van Dat is Oss. Mooie reclame ook voor onze club en onze sponsoren. Apart ontvangen jullie een mail met het draaiboek voor de Tour de Brabant. Vele handen maken licht werk. Laten we er samen een geslaagde dag van maken!

Mochten jullie vragen hebben over het kwartaalbericht, dan horen wij dat graag. Wij staan open voor tips. En hulp is altijd welkom!

Met vriendelijke groet, Erik, Marc, Jos, Eric en Ewoud
Bestuur TTC Oss